Иван Гарелов обикаля света като журналист в размирни времена. Стъпва

...
 Иван Гарелов обикаля света като журналист в размирни времена. Стъпва
Коментари Харесай

Иван Гарелов за новата си книга: Писах я с мисъл за покойната ми съпруга, за да ми олекне

 

Иван Гарелов обикаля света като публицист в размирни времена. Стъпва тук-там, където и Хемингуей не е бил. Но в новата си книга той ни показва събитията не през политическата призма, а през персоналните си прекарвания с хората в тези страни.

Книгата се споделя „ Тук Хемингуей в никакъв случай не е бил “. Той стартира да я написа през лятото, с цел да се оправи с тъгата от загубата на брачната половинка си. Журналистът добави още, че през живота си е срещал доста хора и всички те са се трансформирали в близки негови другари.

„ Писал съм книгата с мисъл за жена ми, с цел да ми поолекне и да се разтоваря, след гибелта й. Не е доста много сериозна книга, обаче тя пък се хареса на хората. Еедин човек ме спря на улицата и ми оказа помощ там да пресека, че ме боли крайници и споделям: Защо ми помагаш а той: Защото казваш по какъв начин да живеем. Как да се храним и къде да отидем. И в тази книга най-после има предписания “, изясни Гарелов.

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Силно земетресение е записано в Коралово море 2 мин. Силно земетресение е записано в Коралово море  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)

„ Тук Хемингуей в никакъв случай не е бил и нови разкази “ са истории за хора и случки, които сплотяват и развеселяват компанията. Забавната и смешна светлина е основата на описа, тъй че всеки да се почувства съпричастен.

В тези 34 истории създателят споделя профилирани знания за храната и хората по целия свят – по какъв начин изтрезняват унгарците, по какъв начин живеят монасите в Атон, какво се яде по време на война във Виетнам и на пикник в Кувейт.

Кой е Иван Гарелов?

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 година в Смилец. Завършил е Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ със компетентност „ Журналистика “. През годините той е работил като редактор - първо във в. „ Народна юноша “ (1968 - 1969), а по-късно в Българската телеграфна организация (1970 - 1973). От 1973 година до 2000 година е в Българската национална телевизия като заместител основен редактор и продуцент, водещ и продуцент на обзорното информационно-политическо предаване „ Панорама “. По-късно работи и в други малките екрани.

Автор е на книги като „ Идвам от Израел “, „ Атила против Афродита “, „ Недалеч и наскоро “, „ Тук и в този момент “, „ Неизпратени писма до Маргарита “ и „ Рокендрол, шпионаж и... финален валс “.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР